Summer rolls met kip en munt (advertorial)
Deze summer rolls zitten vol frisse, knapperige ingrediënten. De lichtpittige dipsaus maakt het helemaal af. Vullen, rollen, dippen en genieten maar! Lekker als lunchgerecht, borrelhapje of lichte avondmaaltijd.
40 min. bereiden
14 ingrediënten
Aan de slag
Doe de mihoen in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water tot-ie helemaal onderstaat. Laat 4 min. staan, giet af en schep om met de sesamolie tot de noedels helemaal bedekt zijn.
Snijd ondertussen de knoflook, het bolletje stemgember en de rode peper heel fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers een halve vrucht uit. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten. Snijd de kipfilets elk in 10 plakjes.
Meng de knoflook, stemgember, rode peper, het limoenrasp en -sap met de pindakaas, oestersaus, rijstazijn en 1 el siroop van de stemgember. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dompel een rijstvel 10 sec. in lauwwarm water en leg het vervolgens op een schone, vochtige theedoek. Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 3 blaadjes munt, met daarop 2 plakjes gerookte kip, wat peen julienne, 2 reepjes komkommer en wat noedels.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Hou de vulling stevig vast en vouw de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de rest van de rolls. Serveer met de dipsaus.
Summer rolls met kip en munt (advertorial)
Deze summer rolls zitten vol frisse, knapperige ingrediënten. De lichtpittige dipsaus maakt het helemaal af. Vullen, rollen, dippen en genieten maar! Lekker als lunchgerecht, borrelhapje of lichte avondmaaltijd.
null porties
40 min. bereiden
Aan de slag
Doe de mihoen in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water tot-ie helemaal onderstaat. Laat 4 min. staan, giet af en schep om met de sesamolie tot de noedels helemaal bedekt zijn.
Snijd ondertussen de knoflook, het bolletje stemgember en de rode peper heel fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers een halve vrucht uit. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten. Snijd de kipfilets elk in 10 plakjes.
Meng de knoflook, stemgember, rode peper, het limoenrasp en -sap met de pindakaas, oestersaus, rijstazijn en 1 el siroop van de stemgember. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dompel een rijstvel 10 sec. in lauwwarm water en leg het vervolgens op een schone, vochtige theedoek. Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 3 blaadjes munt, met daarop 2 plakjes gerookte kip, wat peen julienne, 2 reepjes komkommer en wat noedels.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Hou de vulling stevig vast en vouw de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de rest van de rolls. Serveer met de dipsaus.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g mihoen
1½ el sesamolie
1 teen knoflook
1 bolletje stemgember
1 rode peper
1 biologische limoen
5 snoepkomkommers
300 g gerookte scharrelkipfilet
125 g AH 100% pindakaas naturel
1 el oestersaus
1 el rijstazijn
10 Koh Thai rijstvellen
15 g verse munt
150 g peen julienne