Vegetarische loempia met pindasaus (advertorial)
Een goedgevulde vega loempia met zelfgemaakte pindasaus, onweerstaanbaar. Bij de borrel of als voorgerecht. Meteen gezellig.
Aan de slag
Maak de peultjes schoon en snijd in schuine reepjes van een ½ cm. Snijd de knoflook en koriander fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de kipstuckjes in kleinere stukjes.
Verhit 2 el olie in een wok of hapjespan en bak de kipstuckjes in 4 min. goudbruin. Voeg de peultjes, knoflook, spitskool, peen julienne en de helft van de bosui toe. Roerbak 3 min. Voeg ⅓ van de sojasaus en ⅔ van de koriander toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Boen de limoen schoon. Halveer, pers de ene helft uit en snijd de rest in parten. Meng de pindakaas met 1 el limoensap, de rest van de sojasaus, de ahornsiroop, chilivlokken, het water en peper tot een saus.
Verhit de rest van de olie tot 180 °C. Leg een loempiavel met een punt naar boven op het werkblad. Schep 50 g van de vulling op 7 cm van de onderkant in het midden van het vel. Vouw een punt van het vel over de vulling en vouw de zijkanten van het vel naar binnen. Maak de rand van het loempiavel nat met wat water en rol dicht. Herhaal dit met de andere loempiavellen.
Bak de loempia’s in 5-6 min. in de hete olie gaar en knapperig. Bak er niet te veel tegelijk, want dan plakken ze aan elkaar. Laat tussendoor de olie op temperatuur komen. Serveer met de pindasaus en garneer met de rest van de bosui en koriander en de limoenpartjes.
Vegetarische loempia met pindasaus (advertorial)
Een goedgevulde vega loempia met zelfgemaakte pindasaus, onweerstaanbaar. Bij de borrel of als voorgerecht. Meteen gezellig.
null personen
135 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de peultjes schoon en snijd in schuine reepjes van een ½ cm. Snijd de knoflook en koriander fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de kipstuckjes in kleinere stukjes.
Verhit 2 el olie in een wok of hapjespan en bak de kipstuckjes in 4 min. goudbruin. Voeg de peultjes, knoflook, spitskool, peen julienne en de helft van de bosui toe. Roerbak 3 min. Voeg ⅓ van de sojasaus en ⅔ van de koriander toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Boen de limoen schoon. Halveer, pers de ene helft uit en snijd de rest in parten. Meng de pindakaas met 1 el limoensap, de rest van de sojasaus, de ahornsiroop, chilivlokken, het water en peper tot een saus.
Verhit de rest van de olie tot 180 °C. Leg een loempiavel met een punt naar boven op het werkblad. Schep 50 g van de vulling op 7 cm van de onderkant in het midden van het vel. Vouw een punt van het vel over de vulling en vouw de zijkanten van het vel naar binnen. Maak de rand van het loempiavel nat met wat water en rol dicht. Herhaal dit met de andere loempiavellen.
Bak de loempia’s in 5-6 min. in de hete olie gaar en knapperig. Bak er niet te veel tegelijk, want dan plakken ze aan elkaar. Laat tussendoor de olie op temperatuur komen. Serveer met de pindasaus en garneer met de rest van de bosui en koriander en de limoenpartjes.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse peultjes
2 tenen knoflook
15 g verse koriander
2 bosuien
160 g Vegetarische Slager saté kipstuckjes
1 l arachideolie
200 g koelvers gesneden spitskool
150 g peen julienne
3 el sojasaus
1 limoen
2 el AH 100% pindakaas naturel
½ el ahornsiroop
¼ tl chilivlokken
2 el water
15 diepvries loempiavellen