Maaltijdsalade met beurre noisette-dressing
De boter verandert van lichtgeel naar donkergoud en geeft de dressing een nootachtige, lichtzoete smaak.
Aan de slag
Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Giet af. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe in een hittebestendige kom. Verhit de boter in een steelpan tot deze goudbruin is. Dit gaat het best in een pan met een lichte bodem zodat je de kleur kunt beoordelen. Laat de boter een paar minuten staan, zodat de bruingekleurde eiwitten naar beneden zakken. Schenk de boter bij de sjalot, maar laat het bruingekleurde bezinksel achter in de pan. Voeg de mosterd, honing en azijn toe en klop tot een dressing.
Doe de krieltjes, haricots verts en romainesla in een schaal en schep om met de dressing. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi de salade met wat (versgemalen) zwarte peper.
Maaltijdsalade met beurre noisette-dressing
De boter verandert van lichtgeel naar donkergoud en geeft de dressing een nootachtige, lichtzoete smaak.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Giet af. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe in een hittebestendige kom. Verhit de boter in een steelpan tot deze goudbruin is. Dit gaat het best in een pan met een lichte bodem zodat je de kleur kunt beoordelen. Laat de boter een paar minuten staan, zodat de bruingekleurde eiwitten naar beneden zakken. Schenk de boter bij de sjalot, maar laat het bruingekleurde bezinksel achter in de pan. Voeg de mosterd, honing en azijn toe en klop tot een dressing.
Doe de krieltjes, haricots verts en romainesla in een schaal en schep om met de dressing. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi de salade met wat (versgemalen) zwarte peper.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krielaardappeltjes in de schil
350 g haricots verts
1 sjalot
80 g Le Gall gekarnde gezouten roomboter
1 tl dijonmosterd
2 tl vloeibare honing
1 el appelciderazijn
200 g romainesla
150 g gerookte kipfilet