Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen
Citroen, garnalen, dille: ze zijn voor elkaar gemáákt in deze 15 minuten-pasta.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Snijd de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Meng het citroenrasp en 2 el citroensap met de zure room en 2/3 van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de haricots verts met de tuinerwten toe aan de sjalot en bak op middelhoog vuur 8 min. mee. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Schep de pasta en dillesaus door de groenten. Bestrooi met de garnalen en de rest van de dille. Serveer direct.
Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen
Citroen, garnalen, dille: ze zijn voor elkaar gemáákt in deze 15 minuten-pasta.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Snijd de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Meng het citroenrasp en 2 el citroensap met de zure room en 2/3 van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de haricots verts met de tuinerwten toe aan de sjalot en bak op middelhoog vuur 8 min. mee. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Schep de pasta en dillesaus door de groenten. Bestrooi met de garnalen en de rest van de dille. Serveer direct.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tagliatelle
2 sjalotten
15 g verse dille
1 citroen
150 g verse haricots verts
25 g ongezouten roomboter
125 ml zure room
450 g diepvries tuinerwten
100 g Hollandse garnalen