Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread
Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met wat ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pasteitjes ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille grof.
Doe de tuinerwten met de zuivelspread, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen) en ⅔ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale spread. Meng ¾ van de Hollandse garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord een pasteibakje. Schep de spread erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer met de rest van de dille en leg de kapjes erop.
Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread
Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.
voorgerecht
null personen
400 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met wat ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pasteitjes ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille grof.
Doe de tuinerwten met de zuivelspread, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen) en ⅔ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale spread. Meng ¾ van de Hollandse garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord een pasteibakje. Schep de spread erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer met de rest van de dille en leg de kapjes erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 wit scharrelei
4 pasteibakjes
1 el sesamzaad
200 g diepvries fijne tuinerwten
1 citroen
5 g verse dille
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
200 g verse Hollandse garnalen
50 g jonge bladsla met rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker