Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu.
Aan de slag
Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af. Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de mosterd en azijn. Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof. Meng door de aardappelsalade en serveer direct.
Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu.
bijgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af. Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de mosterd en azijn. Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof. Meng door de aardappelsalade en serveer direct.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krielaardappeltjes in de schil
5 g verse rozemarijn
1 el grove mosterd
1 el natuurazijn wit
2½ el extra vierge olijfolie
30 g cornichons
50 g gerookte amandelen