Aardappelsalade met Ardennerham
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes onder koud water schoonboenen, droogdeppen en in plakjes snijden. In bakblik of ovenschaal aardappelplakjes omscheppen met weinig zeezout en 1 el olie. Bakblik 10 cm onder hete grill schuiven en aardappeltjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar roosteren. Regelmatig omscheppen. In kom 3 el olie met citroensap, mosterd en een mespunt zout en peper tot dressing kloppen. Augurk in plakjes snijden en bosuitje in dunne ringetjes snijden. Krieltjes met augurk en bosuitjes door dressing scheppen en tot lauw laten afkoelen. Van witlof 12 mooie blaadjes losmaken en op schaal leggen. Ham in repen snijden. Aardappelsalade op witlof scheppen, nog wat peper erboven malen en ham erop leggen.
Aardappelsalade met Ardennerham
bijgerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes onder koud water schoonboenen, droogdeppen en in plakjes snijden. In bakblik of ovenschaal aardappelplakjes omscheppen met weinig zeezout en 1 el olie. Bakblik 10 cm onder hete grill schuiven en aardappeltjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar roosteren. Regelmatig omscheppen. In kom 3 el olie met citroensap, mosterd en een mespunt zout en peper tot dressing kloppen. Augurk in plakjes snijden en bosuitje in dunne ringetjes snijden. Krieltjes met augurk en bosuitjes door dressing scheppen en tot lauw laten afkoelen. Van witlof 12 mooie blaadjes losmaken en op schaal leggen. Ham in repen snijden. Aardappelsalade op witlof scheppen, nog wat peper erboven malen en ham erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g krielaardappeltjes in de schil
0 zeezout
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels grove mosterd
0 versgemalen zwarte peper
12 kleine zoetzure augurken
1 bosuitje
2 smalle struikjes witlof
4 plakken Ardennerham
Dit heb je nodig
bakblik