Broccoli-pastasalade met green goddess-dressing
Die diepgroene, knapperige broccoli krijg je door de roosjes kort te koken en daarna koud te spoelen.
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. in water met eventueel zout. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe de avocado, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de mayonaise, sour cream, knolook, bieslook, peterselie, dragon en ansjovis in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de broccoli, komkommer en rucola door de pasta. Schep de dressing erover en bestrooi met de pistachenoten.
Broccoli-pastasalade met green goddess-dressing
Die diepgroene, knapperige broccoli krijg je door de roosjes kort te koken en daarna koud te spoelen.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. in water met eventueel zout. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe de avocado, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de mayonaise, sour cream, knolook, bieslook, peterselie, dragon en ansjovis in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de broccoli, komkommer en rucola door de pasta. Schep de dressing erover en bestrooi met de pistachenoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
500 g broccoli
1 komkommer
50 g pistachenoten
½ citroen
1 eetrijpe avocado
4 el mayonaise
2 el sour cream
½ teen knoflook
25 g verse bieslook
15 g verse platte peterselie
5 g verse dragon
2 ansjovisfilets
85 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker