Zalmtartaar met avocado
bewaar
bewaar

Zalmtartaar met avocado

Een mooie zalmtartaar met avocado op tafel zetten? Maak het met bieslook, citroen en sour cream! Top af met kiemgroente en je hebt een ideaal voorgerecht.

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de kwart komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en doe in een kom. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil, snijd in blokjes van een ½ cm en voeg toe. Snijd de bieslook fijn en voeg toe.

Doe de zalm en ⅓ van de sour cream bij de groenten in de kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 el sap uit (per 4 personen) en voeg toe. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.

Zet de ring op een bord en schep er ¼ van het mengsel in. Strijk de bovenkant voorzichtig glad. Herhaal met de rest van het mengsel.

Schep op elk tartaartje 1 tl sour cream en verdeel de kiemgroente erover. Besprenkel met de olijfolie.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmtartaar met avocado

Een mooie zalmtartaar met avocado op tafel zetten? Maak het met bieslook, citroen en sour cream! Top af met kiemgroente en je hebt een ideaal voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig