Zalmtartaar met avocado
Een mooie zalmtartaar met avocado op tafel zetten? Maak het met bieslook, citroen en sour cream! Top af met kiemgroente en je hebt een ideaal voorgerecht.
Aan de slag
Halveer de kwart komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en doe in een kom. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil, snijd in blokjes van een ½ cm en voeg toe. Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
Doe de zalm en ⅓ van de sour cream bij de groenten in de kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 el sap uit (per 4 personen) en voeg toe. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.
Zet de ring op een bord en schep er ¼ van het mengsel in. Strijk de bovenkant voorzichtig glad. Herhaal met de rest van het mengsel.
Schep op elk tartaartje 1 tl sour cream en verdeel de kiemgroente erover. Besprenkel met de olijfolie.
Zalmtartaar met avocado
Een mooie zalmtartaar met avocado op tafel zetten? Maak het met bieslook, citroen en sour cream! Top af met kiemgroente en je hebt een ideaal voorgerecht.
voorgerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de kwart komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en doe in een kom. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil, snijd in blokjes van een ½ cm en voeg toe. Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
Doe de zalm en ⅓ van de sour cream bij de groenten in de kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 el sap uit (per 4 personen) en voeg toe. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.
Zet de ring op een bord en schep er ¼ van het mengsel in. Strijk de bovenkant voorzichtig glad. Herhaal met de rest van het mengsel.
Schep op elk tartaartje 1 tl sour cream en verdeel de kiemgroente erover. Besprenkel met de olijfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
¼ komkommer
1 eetrijpe avocado
25 g verse bieslook
200 g gerookte zalmblokjes
6 tl sour cream
½ citroen
30 g milde kiemgroente
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
serveerring (ø 8 cm)