Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika
Met pittige jalapeñopeper en frisse limoen een zomers feest op je bord!
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Schep de rundersoepballetjes om met de cajunkruiden.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de soepballetjes toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper in stukjes. Doe de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap, de jalapeñopeper, sour cream en een snufje zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Meng de dressing door de pasta en breng op smaak met peper. Verdeel de balletjes met paprika erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika
Met pittige jalapeñopeper en frisse limoen een zomers feest op je bord!
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Schep de rundersoepballetjes om met de cajunkruiden.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de soepballetjes toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper in stukjes. Doe de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap, de jalapeñopeper, sour cream en een snufje zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Meng de dressing door de pasta en breng op smaak met peper. Verdeel de balletjes met paprika erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
1 zak puntpaprika
20 g platte peterselie
2 uien
580 g rundersoepballetjes
1 tl cajunkruiden
2 el arachideolie
1 limoen
½ jalapeñopeper
250 g sour cream
Dit heb je nodig
staafmixer