Runderballetjes in zoetzure saus met bloemkoolrijst
Knapperige paksoi en bloemkoolrijst met een lekker rooksmaakje van de amandelen.
Aan de slag
Verwarm de gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ondertussen de zoetzure wortel af, maar vang het vocht op.
Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de paksoi 1-2 min. op hoog vuur. Schep uit de pan, meng met de zoetzure wortel en bewaar tot gebruik.
Schenk de passata in dezelfde wok, breng aan de kook en breng op smaak met 5 el van het vocht van de zoetzure wortel (per 4 personen), peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballetjes toe, zet het vuur laag en warm 2 min. mee.
Hak de amandelen grof en meng door de bloemkoolrijst. Serveer de gehaktballetjes in saus met de groenten en bloemkoolrijst.
Runderballetjes in zoetzure saus met bloemkoolrijst
Knapperige paksoi en bloemkoolrijst met een lekker rooksmaakje van de amandelen.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ondertussen de zoetzure wortel af, maar vang het vocht op.
Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de paksoi 1-2 min. op hoog vuur. Schep uit de pan, meng met de zoetzure wortel en bewaar tot gebruik.
Schenk de passata in dezelfde wok, breng aan de kook en breng op smaak met 5 el van het vocht van de zoetzure wortel (per 4 personen), peper en eventueel zout. Voeg de gehaktballetjes toe, zet het vuur laag en warm 2 min. mee.
Hak de amandelen grof en meng door de bloemkoolrijst. Serveer de gehaktballetjes in saus met de groenten en bloemkoolrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g Hollandse gehaktballetjes
330 g wortel zoetzuur in pot
1 struik paksoi
1 el zonnebloemolie
500 g passata di pomodoro
150 g gezouten amandelen met rooksmaak
400 g koelverse bloemkoolrijst