Pasta met paprikasaus en burrata
Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!
Aan de slag
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien ca. 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met wat peper en zout. De uien mogen lichtbruin kleuren en een beetje karamelliseren.
Laat de paprika’s uitlekken en vang 2 el van het vocht op (per 4 personen). Snijd de paprika’s grof. Voeg de paprika’s met het opgevangen vocht en ¾ van de gerookte amandelen toe aan de uien. Schep met een kopje een beetje kookvocht uit de pan met de pasta en giet ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) bij het paprikamengsel. Verwarm nog 5 min. mee.
Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.
Verdeel de pasta over een groot serveerschaal. Verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de burratine over.
Pasta met paprikasaus en burrata
Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien ca. 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met wat peper en zout. De uien mogen lichtbruin kleuren en een beetje karamelliseren.
Laat de paprika’s uitlekken en vang 2 el van het vocht op (per 4 personen). Snijd de paprika’s grof. Voeg de paprika’s met het opgevangen vocht en ¾ van de gerookte amandelen toe aan de uien. Schep met een kopje een beetje kookvocht uit de pan met de pasta en giet ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) bij het paprikamengsel. Verwarm nog 5 min. mee.
Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.
Verdeel de pasta over een groot serveerschaal. Verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de burratine over.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
300 g rode uien
2 el traditionele olijfolie
465 g gegrilde paprika's in pot
100 g gezouten amandelen met rooksmaak
150 g burratine
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker