Schelvis met fris lentestamppotje
Het sausje van ansjovis geeft dit gerecht een lekkere kick!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwten toe.
Giet ondertussen de ansjovisfilets af, maar vang de olie op. Snijd de ansjovis fijn en verwarm samen met de kookroom 3 min. in een steelpan. Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Houd de saus warm op laag vuur.
Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Dep de vis droog en bestrooi beide kanten met peper en de bloem. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de citroen in 4 parten.
Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en tuinerwten met de ricotta en 200 ml kookvocht (per 4 personen) tot een smeuïge puree. Voeg eventueel meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de schelvisfilet en saus erover. Serveer met de partjes citroen.
Schelvis met fris lentestamppotje
Het sausje van ansjovis geeft dit gerecht een lekkere kick!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwten toe.
Giet ondertussen de ansjovisfilets af, maar vang de olie op. Snijd de ansjovis fijn en verwarm samen met de kookroom 3 min. in een steelpan. Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Houd de saus warm op laag vuur.
Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Dep de vis droog en bestrooi beide kanten met peper en de bloem. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de citroen in 4 parten.
Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en tuinerwten met de ricotta en 200 ml kookvocht (per 4 personen) tot een smeuïge puree. Voeg eventueel meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de schelvisfilet en saus erover. Serveer met de partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg stamppotaardappelen
450 g diepvries tuinerwten
45 g ansjovisfilets in olijfolie
250 ml kookroom
560 g verse schelvisfilets
1 el tarwebloem
1 citroen
100 g ricotta
300 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker