Gebakken schelvis met notenrijst
Wissel vlees ook eens in voor vis, een bron van eiwitten.
Aan de slag
Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Hak de gebrande noten grof.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg kerriepoeder en de noten toe en bak 1 min. mee. Voeg de witte kool toe en bak alles 3 min. op hoog vuur. Matig het vuur, schep de rijst erdoor en warm goed door. Schep af en toe om.
Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de vis door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis 2 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de vis met de notenrijst.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gebakken schelvis met notenrijst
Wissel vlees ook eens in voor vis, een bron van eiwitten.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Hak de gebrande noten grof.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg kerriepoeder en de noten toe en bak 1 min. mee. Voeg de witte kool toe en bak alles 3 min. op hoog vuur. Matig het vuur, schep de rijst erdoor en warm goed door. Schep af en toe om.
Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de vis door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis 2 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de vis met de notenrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zilvervliesrijst
2 rode uien
175 g gezouten gebrande noten
4 el traditionele olijfolie
1 el kerriepoeder
300 g gesneden witte kool
250 g verse schelvisfilets
2 el tarwebloem