Paprikarisotto en schelvis
De delicate smaak van de schelvis maakt de risotto extra bijzonder.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. Voeg 200 ml bouillon toe en meng door de rijst. Voeg nogmaals 200 ml bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng de rest van het bouillon en crème fraîche door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Schep de risotto in diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Paprikarisotto en schelvis
De delicate smaak van de schelvis maakt de risotto extra bijzonder.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. Voeg 200 ml bouillon toe en meng door de rijst. Voeg nogmaals 200 ml bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng de rest van het bouillon en crème fraîche door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Schep de risotto in diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
3 paprikamix
2 el traditionele olijfolie
350 g roerbakrisotto
500 ml hete groentebouillon van tablet
25 g ongezouten roomboter
300 g verse schelvisfilets
125 g crème fraîche
2 takjes verse munt