Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
Deze geurige curry staat in 20 minuten op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook 5 min. in water met wat zout. Giet af.
Schil en rasp de gember. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kip in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg de gember, het limoensap, de currypasta en kokosmelk toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
Verwarm de naan ca. 6 min. in het midden van de oven. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat 2 min. zachtjes koken.
Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en limoenrasp. Serveer met de naan.
Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
Deze geurige curry staat in 20 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook 5 min. in water met wat zout. Giet af.
Schil en rasp de gember. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kip in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg de gember, het limoensap, de currypasta en kokosmelk toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
Verwarm de naan ca. 6 min. in het midden van de oven. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat 2 min. zachtjes koken.
Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en limoenrasp. Serveer met de naan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 cm verse gember
380 g scharrelkipdijfilet
2 el milde olijfolie
1 limoen
4 el Patak's milde currypasta in pot
400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
4 mini naanbreads garlic & coriander
75 g gezouten cashewnoten