Lenteburger
Weer eens wat anders: een burger van knapperig lentegroen.
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien en doe ze met de dille en eieren in een hoge beker. Pureer 30 sec. met de staafmixer tot een gladde massa. Meng in een kom met de havermout. Breng op smaak met peper. Snijd de feta in blokjes van een ½ cm en voeg toe aan het havermoutmengsel. Maak hier platte burgers van (1 per persoon).
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de dressing door de peen julienne
Halveer de speltbollen en besmeer met de muhammara. Verdeel achtereenvolgens wat rucola, de burgers en wat wortelsalade over de onderste helft. Leg de bovenste helft erop en serveer de broodjes met de rest van de rucola en de rest van de wortelsalade apart erbij.
Lenteburger
Weer eens wat anders: een burger van knapperig lentegroen.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien en doe ze met de dille en eieren in een hoge beker. Pureer 30 sec. met de staafmixer tot een gladde massa. Meng in een kom met de havermout. Breng op smaak met peper. Snijd de feta in blokjes van een ½ cm en voeg toe aan het havermoutmengsel. Maak hier platte burgers van (1 per persoon).
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de dressing door de peen julienne
Halveer de speltbollen en besmeer met de muhammara. Verdeel achtereenvolgens wat rucola, de burgers en wat wortelsalade over de onderste helft. Leg de bovenste helft erop en serveer de broodjes met de rest van de rucola en de rest van de wortelsalade apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries tuinerwten
10 g verse dille
2 middelgrote scharreleieren
100 g fijne havermout
100 g AH Biologisch feta
2 el traditionele olijfolie
30 ml koelverse framboos-balsamicodressing
150 g peen julienne
4 speltbollen
85 g muhammara
85 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer