Pitabroodjes met gegrilde feta, peer en tzatziki
De gegrilde peer geeft dit Griekse gerecht een heerlijke, karamelachtige smaak.
Aan de slag
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Besprenkel de peer met 1 el olie.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de peer 3 min. Keer halverwege. Bewaar op een bord. Gril dan de feta 3 min. en keer halverwege.
Meng ondertussen de rodekool, peen julienne en veldsla met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot salade.
Snijd de pitabroodjes open en schep er wat salade en tzatziki in. Verdeel de peer over de broodjes en verkruimel de feta erover. Serveer de rest van de salade en tzatziki erbij.
Pitabroodjes met gegrilde feta, peer en tzatziki
De gegrilde peer geeft dit Griekse gerecht een heerlijke, karamelachtige smaak.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Besprenkel de peer met 1 el olie.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de peer 3 min. Keer halverwege. Bewaar op een bord. Gril dan de feta 3 min. en keer halverwege.
Meng ondertussen de rodekool, peen julienne en veldsla met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot salade.
Snijd de pitabroodjes open en schep er wat salade en tzatziki in. Verdeel de peer over de broodjes en verkruimel de feta erover. Serveer de rest van de salade en tzatziki erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 speltpita's
2 zoete, sappige handperen
3 el olijfolie citroen
150 g feta
300 g gesneden rodekool
150 g peen julienne
35 g veldsla
150 g koelverse tzatziki
Dit heb je nodig
grillpan