Gnocchi met vegetarische bolognesesaus
Bij de goudgeel gebakken gnocchi eet je een vegetarische bolognesesaus!
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudgeel. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de courgette samen met de rulstukjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en breek de tomaten met een pollepel in kleinere stukjes. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie en alle salie door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaatjes in kwarten en meng met de slamelange en de dressing.
Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de saus erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.
Gnocchi met vegetarische bolognesesaus
Bij de goudgeel gebakken gnocchi eet je een vegetarische bolognesesaus!
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudgeel. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de courgette samen met de rulstukjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en breek de tomaten met een pollepel in kleinere stukjes. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie en alle salie door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaatjes in kwarten en meng met de slamelange en de dressing.
Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de saus erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el milde olijfolie
500 g gnocchi di patate
2 courgettes
350 g vegetarische basis rulstukjes
800 g AH Biologisch gepelde tomaten in blik
20 g verse peterselie
3 g gedroogde salie
1 tl azijn
250 g biologische snoepgroente tomaat
75 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
hapjespan