Vegetarische gnocchi met champignons en mozarella
De pastasoort van vanavond: gnocchi.
Aan de slag
Verhit 3/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de salie in 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de rest van de olie in de hapjespan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Voeg de champignons met het rulgehakt toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de gnocchi over diepe borden en schep de saus erop. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de bieslook.
Vegetarische gnocchi met champignons en mozarella
De pastasoort van vanavond: gnocchi.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de salie in 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de rest van de olie in de hapjespan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Voeg de champignons met het rulgehakt toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de gnocchi over diepe borden en schep de saus erop. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de bieslook.
algemeen:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el milde olijfolie
800 g koelverse gnocchi
3 tl gedroogde salie
400 g kastanjechampignons
200 g vegetarische basis rulstukjes
400 g fijne Italiaanse roerbakgroente
800 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
15 g verse bieslook
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
keukenpapier