Ovengroente met feta, gnocchi, frisse yoghurt & een gekookt eitje
De gnocchi di patate gaat goed samen in de oven met de groenten en kruiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de sjalot fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd in stukjes van 1 cm. Schep de groenten om met de mediterrane kruiden, peper en eventueel zout.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en verkruimel de feta erover. Bak de groenten ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd de peterselie fijn en doe de helft met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Schep de rest van de peterselie om met de gnocchi. Serveer de gnocchi met de gegratineerde groente, het ei en de peterselieyoghurt.
Ovengroente met feta, gnocchi, frisse yoghurt & een gekookt eitje
De gnocchi di patate gaat goed samen in de oven met de groenten en kruiden.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de sjalot fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd in stukjes van 1 cm. Schep de groenten om met de mediterrane kruiden, peper en eventueel zout.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en verkruimel de feta erover. Bak de groenten ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd de peterselie fijn en doe de helft met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Schep de rest van de peterselie om met de gnocchi. Serveer de gnocchi met de gegratineerde groente, het ei en de peterselieyoghurt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 courgettes
400 g broccoli
1½ el mediterrane kruiden
150 g feta
4 el milde olijfolie
1 kg gnocchi di patate
4 middelgrote eieren
15 g verse peterselie
150 g extra milde yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)
staafmixer