Ananascrumble met kokos en limoen
Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe ondertussen de bloem, 100 g suiker (per 6 personen) en de geraspte kokos in een kom
Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.
Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit.
Voeg de rest van de suiker toe en schep om.
Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.
Ananascrumble met kokos en limoen
Instructievideo - 00:29 min.
Ananascrumble met kokos en limoen
Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.
nagerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe ondertussen de bloem, 100 g suiker (per 6 personen) en de geraspte kokos in een kom
Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.
Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit.
Voeg de rest van de suiker toe en schep om.
Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
185 g tarwebloem
145 g suiker
15 g geraspte kokos
100 g gezouten roomboter
500 g diepvries doosje met ananasstukjes
1 limoen
125 g AH Biologisch crème fraîche
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)