Kokos-fruitcake
Een echte tropische verrassing.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de basterdsuiker los met de eieren en zout. Roer de boter er goed door. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
Zeef de bloem. Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, ananas en rasp door het eimengsel tot je een mooi, romig beslag hebt. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Controleer met de satéprikker op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Kokos-fruitcake
Een echte tropische verrassing.
nagerecht
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de basterdsuiker los met de eieren en zout. Roer de boter er goed door. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
Zeef de bloem. Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, ananas en rasp door het eimengsel tot je een mooi, romig beslag hebt. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Controleer met de satéprikker op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
250 ml culinair vloeibaar
1 medium handsinaasappel
250 g tarwebloem
2 el bakpoeder
200 g verse ananasstukjes
100 g gemalen kokos
Dit heb je nodig
sateprikker