Sinaasappeltaart met chocoladebodem
Bak deze fruitige taart als nagerecht. Wedden dat ze nóg een stukje nemen?
Aan de slag
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd 125 g boter in blokjes. Zeef de bloem. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met de boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.
Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.
Sinaasappeltaart met chocoladebodem
Bak deze fruitige taart als nagerecht. Wedden dat ze nóg een stukje nemen?
nagerecht
null porties
300 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd 125 g boter in blokjes. Zeef de bloem. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met de boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.
Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 medium handsinaasappels
200 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
50 g cacaopoeder
200 g witte basterdsuiker
6 middelgrote eieren
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
steunvulling
taartvorm (Ø 24 cm)
bakpapier