Sinaasappeltaart met eiwitschuim
Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spicespoeder erdoor.
Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.
Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.
Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.
Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en zet onder de grill. Laat in ca. 3 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Sinaasappeltaart met eiwitschuim
Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner.
nagerecht
null porties
575 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spicespoeder erdoor.
Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.
Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.
Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.
Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en zet onder de grill. Laat in ca. 3 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g digestive koekjes
120 g ongezouten roomboter
2 tl vijfkruidenpoeder
3 perssinaasappels
75 g fijne kristalsuiker
495 ml coconut cream
3 middelgrote eieren
200 ml eiwitten
150 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (ø 20 cm )