IJscake met frambozen en kokos
Vegan ijstaart met kokos en vers fruit... Zomerser kan het niet.
Aan de slag
Doe het zomerfruit met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Haal ondertussen het ijs uit de diepvries en laat in 10 min. zacht worden.
Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier. Verdeel de helft van de frambozenijs over de bodem van de vorm, verdeel daarna het chocolade-ijs erover en vervolgens de rest van het frambozenijs. Vouw overhangend bakpapier over het ijs en zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer.
Stort de ijscake op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Schep de zomerfruitsaus op de ijscake. Bestrooi met kokossnippers en leg de frambozen erop. Snijd aan tafel in plakken.
IJscake met frambozen en kokos
Vegan ijstaart met kokos en vers fruit... Zomerser kan het niet.
nagerecht
null personen
215 kcal
20 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Doe het zomerfruit met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Haal ondertussen het ijs uit de diepvries en laat in 10 min. zacht worden.
Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier. Verdeel de helft van de frambozenijs over de bodem van de vorm, verdeel daarna het chocolade-ijs erover en vervolgens de rest van het frambozenijs. Vouw overhangend bakpapier over het ijs en zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer.
Stort de ijscake op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Schep de zomerfruitsaus op de ijscake. Bestrooi met kokossnippers en leg de frambozen erop. Snijd aan tafel in plakken.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries doosje met zomerfruit
100 g suiker
1 l Professor Grunschnabel Framboise Extase
500 ml Professor Grunschnabel Chococolate
10 g kokossnippers
125 g Sweet Eve frambozen
Dit heb je nodig
cakevorm (1.5 liter)
bakpapier