Soepstengels met toppings
Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast. Halveer deze brede deegrepen in de lengte, zodat je smallere deegrepen krijgt.
Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee. Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei. Snijd van het deeg met kaas soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de overige deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes. Snijd ook hieruit weer soepstengels en leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd.
Soepstengels met toppings
Instructievideo - 00:29 min.
Soepstengels met toppings
Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel.
bijgerecht
null porties
75 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast. Halveer deze brede deegrepen in de lengte, zodat je smallere deegrepen krijgt.
Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee. Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei. Snijd van het deeg met kaas soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de overige deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes. Snijd ook hieruit weer soepstengels en leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
50 g oude geitenkaas
3 tl komijnzaad
5 tl sambal manis
6 el wit sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten