Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
Een romige toplasagne voor visliefhebbers.
Aan de slag
Laat de kabeljauwfilets ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur.
Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de kookroom en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
Bedek de ovenschaal met ⅓ van de spinazie-dillesaus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de zeekraal en ⅓ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de laatste laag met geitenkaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
Een romige toplasagne voor visliefhebbers.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat de kabeljauwfilets ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur.
Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de kookroom en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
Bedek de ovenschaal met ⅓ van de spinazie-dillesaus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de zeekraal en ⅓ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de laatste laag met geitenkaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries kabeljauwfilets
100 g gerookte zalmblokjes
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
15 g verse dille
250 ml kookroom light
250 g verse lasagne all’uovo
200 g zeekraal
150 g geraspte belegen geitenkaas
Dit heb je nodig
hapjespan of wok
staafmixer
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)