Kerriesoep met bloemkool
Een kruidige soep met een prachtkleur. Daar word je warm van! De kerriesoep maken we met bloemkool, kokosmelk en vegaspekjes.
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie. Roer regelmatig.
Voeg heet water, de bouillontablet en sojasaus toe. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de speckjes krokant. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de speckjes.
Kerriesoep met bloemkool
Een kruidige soep met een prachtkleur. Daar word je warm van! De kerriesoep maken we met bloemkool, kokosmelk en vegaspekjes.
voorgerecht
null personen
375 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie. Roer regelmatig.
Voeg heet water, de bouillontablet en sojasaus toe. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de speckjes krokant. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de speckjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 el milde olijfolie
1 el kerriepoeder
750 ml heet water
1 groentebouillonblokje
1 el sojasaus
55 g amandelschaafsel
200 ml kokosmelk
125 g vega speckreepjes gerookt
Dit heb je nodig
staafmixer