Bloemkool ovenschotel
Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie (per 4 personen), de helft van de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en 3 el olie (per 4 personen) tot kruim. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Verdeel in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de bovenkant knapperig is.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Bloemkool ovenschotel
Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.
hoofdgerecht
null personen
905 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie (per 4 personen), de helft van de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en 3 el olie (per 4 personen) tot kruim. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Verdeel in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de bovenkant knapperig is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
7 el milde olijfolie
300 g geraspte oude Goudse kaas 48+
100 ml halfvolle melk
55 g amandelschaafsel
2 sneetjes witbrood
1 bloemkool
2 el kerriepoeder
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
pureestamper
keukenmachine
ovenschaal (20 x 30 cm)