Flammkuchen met appel en amandel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de amandelspijs los met een vork en meng met de crème fraîche. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Bak de appelblokjes in de boter goudbruin. Bestrooi met de suiker en de kaneel, voeg de rozijnen toe en blus af met de calvados. Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het appelmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 15 min. in de oven. Garneer met de karamelpasta.
Flammkuchen met appel en amandel
nagerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de amandelspijs los met een vork en meng met de crème fraîche. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Bak de appelblokjes in de boter goudbruin. Bestrooi met de suiker en de kaneel, voeg de rozijnen toe en blus af met de calvados. Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het appelmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 15 min. in de oven. Garneer met de karamelpasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g amandelspijs
125 g crème fraîche
2 Elstar appels
25 g ongezouten roomboter
2 el kristalsuiker
1 tl kaneel
40 g rozijnen
2 el calvados
1 el amandelschaafsel
2 el bebogeen caramel