Kabeljauw met geroosterde winterpeen & aardappeltjes.
Eet je vanavond alleen? Kleine tip: laat de oven al het werk doen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de winterpeen en snijd in dikke schuine plakken van 2 cm dik. Verdeel samen met de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak in het midden van de oven in 30 min.
Dep ondertussen de vis droog. Bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie. Neem de bakplaat halverwege de baktijd uit de oven en schep de aardappelen en groente om maar niet door elkaar. Leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat, bestrooi het amandelschaafsel over de winterpeen en bak nog ca. 15 min.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel alles over een bord, bestrooi met de citroenrasp en serveer met een partje citroen.
Kabeljauw met geroosterde winterpeen & aardappeltjes.
Eet je vanavond alleen? Kleine tip: laat de oven al het werk doen.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
5 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de winterpeen en snijd in dikke schuine plakken van 2 cm dik. Verdeel samen met de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak in het midden van de oven in 30 min.
Dep ondertussen de vis droog. Bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie. Neem de bakplaat halverwege de baktijd uit de oven en schep de aardappelen en groente om maar niet door elkaar. Leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat, bestrooi het amandelschaafsel over de winterpeen en bak nog ca. 15 min.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel alles over een bord, bestrooi met de citroenrasp en serveer met een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpenen
200 g aardappelpartjes met schil
1 el milde olijfolie
130 g verse kabeljauwhaasjes
½ tl Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
10 g amandelschaafsel
¼ citroen
Dit heb je nodig
bakpapier