Gebakken kabeljauw met aardappelsalade
Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water.
Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip.
Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip.
Gebakken kabeljauw met aardappelsalade
Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water.
Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip.
Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g ongeschilde krieltjes
260 g verse kabeljauw
1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
2 el traditionele olijfolie
12½ g verse bieslook
4 el yoghurt
¾ komkommer
75 g rauwkost bietjes julienne