Gebakken schelvis met venkelsalade en geroosterde aardappelpartjes
Vis voor het avondeten? Maak deze schelvis met in de ovengeroosterde aardappeltjes en frisse venkelsalade
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de helft van olie door de bakaardappeltjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar en goudgeel. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Verwijder het groen en snijd fijn. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en -rasp met de helft van de rest van de olie en het venkelgroen tot een dressing. Snijd of schaaf de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Meng de venkel, dressing, komkommer en appel in een kom.
Bestrooi de vis rondom met de viskruiden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de vis met de aardappeltjes en de venkelsalade.
Gebakken schelvis met venkelsalade en geroosterde aardappelpartjes
Vis voor het avondeten? Maak deze schelvis met in de ovengeroosterde aardappeltjes en frisse venkelsalade
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de helft van olie door de bakaardappeltjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar en goudgeel. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Verwijder het groen en snijd fijn. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en -rasp met de helft van de rest van de olie en het venkelgroen tot een dressing. Snijd of schaaf de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Meng de venkel, dressing, komkommer en appel in een kom.
Bestrooi de vis rondom met de viskruiden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de vis met de aardappeltjes en de venkelsalade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
600 g bakaardappeltjes
2 venkelknollen
1 sinaasappel
1 komkommer
1 friszure appel
560 g verse schelvis
1½ el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier