Kruidige schelvis uit de oven
De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de kruiden over de vis en druk aan. Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.
Halveer de romaatjes en voeg toe aan de uien en dressing. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.
Kruidige schelvis uit de oven
De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje.
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de kruiden over de vis en druk aan. Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.
Halveer de romaatjes en voeg toe aan de uien en dressing. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g diepvries aardappelschijfjes
300 g verse schelvis
1½ el Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
100 ml witte wijnazijn
½ el kristalsuiker
2 rode uien
500 g romaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm)