Vegan 'omelet' met champignons
Het kikkererwtenmeel zorgt niet alleen voor een mooie kleur zoals bij een echte omelet, maar ook voor een heerlijke smaak!
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig.
Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en 150 ml water (per 2 omeletten) toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.
Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur. Maak zo nog een omelet.
Meng de mayonaise met ½ el water (per 2 omeletten). Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.
Vegan omelet met champignons
Instructievideo - 00:35 min.
Vegan 'omelet' met champignons
Het kikkererwtenmeel zorgt niet alleen voor een mooie kleur zoals bij een echte omelet, maar ook voor een heerlijke smaak!
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig.
Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en 150 ml water (per 2 omeletten) toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.
Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur. Maak zo nog een omelet.
Meng de mayonaise met ½ el water (per 2 omeletten). Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
175 kleine kastanjechampignons
350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
75 g kikkererwtenmeel
25 g tarwebloem
½ tl bakpoeder
1 el edelgistvlokken
157½ ml kraanwater
2 el vegan mayonaise
40 g veldsla
Dit heb je nodig
handmixer