Chinese koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs
bewaar
bewaar

Chinese koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs

We gebruiken de bladeren van Chinese kool als wraps en vullen deze met gember, vegagehakt en groenten.

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Breng een grote pan met water aan de kook. Haal 2 mooie bladeren per persoon van de kool en kook ze in delen in 2 min. Spoel met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt en de gember 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus en zet het vuur uit.

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes (verwijder eventueel met een theelepel de zaadlijsten). Snijd ook de radijs in plakjes.

Schep (bij 4 personen) 1/8 van het gehaktmengsel, wat komkommer en radijs op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. De zijkanten mogen open blijven. Maak (bij 4 personen) zo nog 7 pakketjes. Serveer de rest van de groente erbij als salade.

algemeenDe sojasaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs

Instructievideo - 00:32 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chinese koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs

We gebruiken de bladeren van Chinese kool als wraps en vullen deze met gember, vegagehakt en groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig