Chinese koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs
We gebruiken de bladeren van Chinese kool als wraps en vullen deze met gember, vegagehakt en groenten.
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook. Haal 2 mooie bladeren per persoon van de kool en kook ze in delen in 2 min. Spoel met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt en de gember 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus en zet het vuur uit.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes (verwijder eventueel met een theelepel de zaadlijsten). Snijd ook de radijs in plakjes.
Schep (bij 4 personen) 1/8 van het gehaktmengsel, wat komkommer en radijs op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. De zijkanten mogen open blijven. Maak (bij 4 personen) zo nog 7 pakketjes. Serveer de rest van de groente erbij als salade.
Koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs
Instructievideo - 00:32 min.
Chinese koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs
We gebruiken de bladeren van Chinese kool als wraps en vullen deze met gember, vegagehakt en groenten.
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook. Haal 2 mooie bladeren per persoon van de kool en kook ze in delen in 2 min. Spoel met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt en de gember 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus en zet het vuur uit.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes (verwijder eventueel met een theelepel de zaadlijsten). Snijd ook de radijs in plakjes.
Schep (bij 4 personen) 1/8 van het gehaktmengsel, wat komkommer en radijs op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. De zijkanten mogen open blijven. Maak (bij 4 personen) zo nog 7 pakketjes. Serveer de rest van de groente erbij als salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Chinese kool
2 cm verse gember
1 el arachideolie
200 g vegetarische basis rulstukjes
1 el sojasaus less salt
½ komkommer
1 bosje radijs