Ossenhaaspuntjes met hazelnoot sinaasappelcrumble
Geen puree bij deze heerlijke ossenhaas, maar zelfgemaakte chips van pastinaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in dunne plakjes van 2-3 mm (gebruik een mandoline als je die hebt). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de rode uien in dunne partjes en leg ze bij de pastinaakplakjes. Pers de knoflook boven de helft van de olie en besprenkel de pastinaak en ui ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de chips in het midden van de oven in ca. 20 min. licht krokant met een bruin randje.
Doe ondertussen de hazelnoten in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Doe de blaadjes van de peterselie erbij en maal kort mee. Rooster het hazelnootmengsel met de panko in een droge koekenpan zonder boter of olie in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de 4 seizoenen peper en zout naar smaak. Verhit de koekenpan en doe de boter in de pan. Leg als de boter niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de ossenhaaspuntjes op hoog vuur in ca. 4 min. rosé. Grotere en dikke stukjes hebben wat meer tijd nodig, kleinere wat minder. Keer ze halverwege. Bestrooi het vlees met de hazelnoot-sinaasappelcrumble en serveer met de pastinaakchips.
Ossenhaaspuntjes met hazelnoot sinaasappelcrumble
Geen puree bij deze heerlijke ossenhaas, maar zelfgemaakte chips van pastinaak.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in dunne plakjes van 2-3 mm (gebruik een mandoline als je die hebt). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de rode uien in dunne partjes en leg ze bij de pastinaakplakjes. Pers de knoflook boven de helft van de olie en besprenkel de pastinaak en ui ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de chips in het midden van de oven in ca. 20 min. licht krokant met een bruin randje.
Doe ondertussen de hazelnoten in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Doe de blaadjes van de peterselie erbij en maal kort mee. Rooster het hazelnootmengsel met de panko in een droge koekenpan zonder boter of olie in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de 4 seizoenen peper en zout naar smaak. Verhit de koekenpan en doe de boter in de pan. Leg als de boter niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de ossenhaaspuntjes op hoog vuur in ca. 4 min. rosé. Grotere en dikke stukjes hebben wat meer tijd nodig, kleinere wat minder. Keer ze halverwege. Bestrooi het vlees met de hazelnoot-sinaasappelcrumble en serveer met de pastinaakchips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
2 rode uien
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
3 el hazelnoten
7½ g verse platte peterselie
2 el panko
1 sinaasappel
1 el 4-seizoenenpeper
400 g ossenhaaspuntjes
2 el ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
dunschiller, keukenmachine of mandoline
staafmixer met hakmolen