'Labneh' met hazelnoot en sesam
Labneh maken? Voor deze hartige 'cheat' versie gebruiken we hangop. Met kruiden, noten en specerijen als topping heb je een smakelijke yoghurtdip.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.
Allerhande loves labneh
Instructievideo - 01:03 min.
'Labneh' met hazelnoot en sesam
Labneh maken? Voor deze hartige 'cheat' versie gebruiken we hangop. Met kruiden, noten en specerijen als topping heb je een smakelijke yoghurtdip.
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.
bewaartip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongebrande hazelnoten
1 el sesamzaad
1 tl komijnzaad
½ tl korianderzaad
½ tl 4-seizoenenpeper
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el extra vierge olijfolie
500 g hangop
Dit heb je nodig
vijzel