Tomatentartaar op toast met ’n gepocheerd eitje
Iedereen kan zijn eigen tartaar naar smaak garneren. Minder werk voor de kok en meer gezelligheid aan tafel!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Zet ook een bak met koud water klaar. Snijd het vel van de tomaten aan de onderkant kruislings in. Prik, als het water kookt, een tomaat aan een vork en dompel 10 sec. onder in het kokende water en vervolgens 10 sec. in het koude water. Je kunt het vel er nu makkelijk aftrekken. Herhaal dit met alle tomaten.
Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de berg tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Doe in een kom en meng er de helft van de olijfolie door. Breng op smaak met de tabasco chipotle en eventueel zout.
Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de hennen-eitjes 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan water op laag vuur staan.
Gril de sneetjes brood in de grillpan en steek er een rondje uit. Leg de toastrondjes op borden. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Schep op elk bord een bergje ui en een bergje kappertjes.
Leg de eitjes nog 30 sec. terug in het hete water om op te warmen. Doe de tomatentartaar in een zeef en vang het vocht op. Schep de tomatentartaar op de toast en leg in het midden steeds een gepocheerd eitje. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de olijfolie. Schenk het tomatenvocht in borrelglaasjes en zet die ook op het bord.
Tomatentartaar op toast met 'n gepocheerd eitje
Instructievideo - 00:39 min.
Tomatentartaar op toast met ’n gepocheerd eitje
Iedereen kan zijn eigen tartaar naar smaak garneren. Minder werk voor de kok en meer gezelligheid aan tafel!
voorgerecht
null personen
260 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Zet ook een bak met koud water klaar. Snijd het vel van de tomaten aan de onderkant kruislings in. Prik, als het water kookt, een tomaat aan een vork en dompel 10 sec. onder in het kokende water en vervolgens 10 sec. in het koude water. Je kunt het vel er nu makkelijk aftrekken. Herhaal dit met alle tomaten.
Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de berg tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Doe in een kom en meng er de helft van de olijfolie door. Breng op smaak met de tabasco chipotle en eventueel zout.
Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de hennen-eitjes 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan water op laag vuur staan.
Gril de sneetjes brood in de grillpan en steek er een rondje uit. Leg de toastrondjes op borden. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Schep op elk bord een bergje ui en een bergje kappertjes.
Leg de eitjes nog 30 sec. terug in het hete water om op te warmen. Doe de tomatentartaar in een zeef en vang het vocht op. Schep de tomatentartaar op de toast en leg in het midden steeds een gepocheerd eitje. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de olijfolie. Schenk het tomatenvocht in borrelglaasjes en zet die ook op het bord.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Toma'Gusto vleestomaten
6 trostomaten
2 el extra vierge olijfolie
1 tl tabasco chipotle pepper sauce
4 scharrel hennen-eitjes
4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
½ rode ui
2 el kappertjes in pot
Dit heb je nodig
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)
grillpan