Paté van gerookte zalm en limoen
Met maar vier ingrediënten maak je al een feestelijk voorgerecht. Voor jezelf of voor de hele familie.
Aan de slag
Snijd de zalmblokjes zo fijn mogelijk. Voeg de mascarpone toe en werk deze, snijdend en wrijvend met de platte kant van het mes, door de zalm tot een grove paté ontstaat.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd het groen van het bosuitje in zo fijn mogelijke ringetjes.
Meng het limoenrasp en het grootste deel van de ui door de zalmpaté. Breng op smaak met het limoensap en wat peper. Doe in een kommetje of schaaltje en bestrooi met de rest van de ui.
Paté van gerookte zalm en limoen
Met maar vier ingrediënten maak je al een feestelijk voorgerecht. Voor jezelf of voor de hele familie.
voorgerecht
null personen
325 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zalmblokjes zo fijn mogelijk. Voeg de mascarpone toe en werk deze, snijdend en wrijvend met de platte kant van het mes, door de zalm tot een grove paté ontstaat.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd het groen van het bosuitje in zo fijn mogelijke ringetjes.
Meng het limoenrasp en het grootste deel van de ui door de zalmpaté. Breng op smaak met het limoensap en wat peper. Doe in een kommetje of schaaltje en bestrooi met de rest van de ui.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gerookte zalmblokjes
25 g mascarpone
1 limoen
1 bosuitje