Paté van gerookte zalm en limoen
bewaar
bewaar

Paté van gerookte zalm en limoen

Met maar vier ingrediënten maak je al een feestelijk voorgerecht. Voor jezelf of voor de hele familie.

5 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de zalmblokjes zo fijn mogelijk. Voeg de mascarpone toe en werk deze, snijdend en wrijvend met de platte kant van het mes, door de zalm tot een grove paté ontstaat.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd het groen van het bosuitje in zo fijn mogelijke ringetjes.

Meng het limoenrasp en het grootste deel van de ui door de zalmpaté. Breng op smaak met het limoensap en wat peper. Doe in een kommetje of schaaltje en bestrooi met de rest van de ui.

combinatietipLekker met crackers of warme toast.
serveertipWil je dit gerecht extra feestelijk opdienen? Duw de paté dan in een serveerring op een mooi bord en leg er versgeroosterde toast omheen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paté van gerookte zalm en limoen

Met maar vier ingrediënten maak je al een feestelijk voorgerecht. Voor jezelf of voor de hele familie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig