Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm
Geen zorgen: we leggen de lat niet te hoog met deze latkes.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en rasp samen met de uien grof. Doe in het midden van een schone theedoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit. Doe in een ruime kom. Meng de bloem, panko en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest samen met de bieslook fijn. Meng samen met de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
Maak bergjes van het aardappelmengsel. Verhit 3 el olie (per 8 latkes) in een grote koekenpan en bak de latkes in ca. 6 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel en gaar. Druk plat nadat je ze in de pan hebt gedaan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie. En bak zo ook de rest van de latkes.
Verdeel de latkes over een grote schaal met de kruidencrème fraîche, zalm en zalmeitjes. Garneer met de achtergehouden dille.
Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm
Instructievideo - 00:43 min.
Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm
Geen zorgen: we leggen de lat niet te hoog met deze latkes.
bijgerecht
null porties
145 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en rasp samen met de uien grof. Doe in het midden van een schone theedoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit. Doe in een ruime kom. Meng de bloem, panko en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest samen met de bieslook fijn. Meng samen met de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
Maak bergjes van het aardappelmengsel. Verhit 3 el olie (per 8 latkes) in een grote koekenpan en bak de latkes in ca. 6 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel en gaar. Druk plat nadat je ze in de pan hebt gedaan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie. En bak zo ook de rest van de latkes.
Verdeel de latkes over een grote schaal met de kruidencrème fraîche, zalm en zalmeitjes. Garneer met de achtergehouden dille.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g iets kruimige aardappelen
2 middelgrote uien
2 el tarwebloem
4 el panko
2 middelgrote eieren
7½ g verse dille
6¼ g verse bieslook
2 tl mierikswortel
125 g crème fraîche
6 el arachideolie
100 g gerookte zalm
50 g wilde zalmeitjes in pot
Dit heb je nodig
schone theedoek
grove rasp
aluminiumfolie