Gevuld eitje met avocadocrème en gerookte zalm
Deze gevulde eitjes met avocadocrème en gerookte zalm lijken wel cadeautjes. En er is genoeg voor iedereen. Een betoverend begin!
Aan de slag
Kook de eieren hard. Pel de kapjes er voorzichtig af, zorg dat de schalen heel blijven. Haal met een theelepel het ei eruit.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Snijd de peterselie grof (houd een paar blaadjes achter voor garneren). Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de eieren, avocado, peterselie, uienpoeder, 1⁄4 tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in de spuitzak.
Spuit de eierschalen goud met de goudspray en zet in de eierdoppen. Snijd de zalm in kleine stukjes. Vul de eierschalen met avocadocrème. Leg op elk eitje wat zalm en een schepje zalmeitjes. Garneer met peterselie en bestrooi met de chilivlokken.
Gevuld eitje met avocadocrème en gerookte zalm
Deze gevulde eitjes met avocadocrème en gerookte zalm lijken wel cadeautjes. En er is genoeg voor iedereen. Een betoverend begin!
voorgerecht
null porties
135 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren hard. Pel de kapjes er voorzichtig af, zorg dat de schalen heel blijven. Haal met een theelepel het ei eruit.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Snijd de peterselie grof (houd een paar blaadjes achter voor garneren). Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de eieren, avocado, peterselie, uienpoeder, 1⁄4 tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in de spuitzak.
Spuit de eierschalen goud met de goudspray en zet in de eierdoppen. Snijd de zalm in kleine stukjes. Vul de eierschalen met avocadocrème. Leg op elk eitje wat zalm en een schepje zalmeitjes. Garneer met peterselie en bestrooi met de chilivlokken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 witte scharreleieren
1 limoen
5 g peterselie
½ eetrijpe avocado
½ tl uienpoeder
1 flesje gold glitterspray
25 g gerookte zalmfilet
½ tl zalmforeleitjes
1 snufje chilivlokken
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak met kartelmondje