Haringtartaar met radijs & avocadocrème
Hollandse nieuwe als voorgerechtje.
Aan de slag
Snijd de radijs in blokjes van een ½ cm, snipper de rode ui en snijd de sushi gember fijn. Meng samen met 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje en zet apart. Snijd de haring in stukjes van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe het avocadovruchtvlees en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een crème. Schep in de spuitzak.
Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de haring over, druk aan. Laat het radijs-uimengsel uitlekken en verdeel over de haring, druk ook aan. Verdeel daar in toefjes de avocadocrème over en bestrooi met de sprinkle. Verwijder voorzichtig de kookring en serveer direct.
Haringtartaar met radijs & avocadocrème
Hollandse nieuwe als voorgerechtje.
voorgerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de radijs in blokjes van een ½ cm, snipper de rode ui en snijd de sushi gember fijn. Meng samen met 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje en zet apart. Snijd de haring in stukjes van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe het avocadovruchtvlees en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een crème. Schep in de spuitzak.
Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de haring over, druk aan. Laat het radijs-uimengsel uitlekken en verdeel over de haring, druk ook aan. Verdeel daar in toefjes de avocadocrème over en bestrooi met de sprinkle. Verwijder voorzichtig de kookring en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g radijsjes
1 rode ui
1 el Saitaku sushigember
4 haringen
2 eetrijpe avocado's
2 el mayonaise
2 el Saitaku poké sushi & salad sprinkle
Dit heb je nodig
staafmixer
kookringen (∅ 8 cm)