Geitenkaasbonbon met hazelnoot en gouden rozemarijn
Aan deze bonbons komt geen chocolade te pas, wel geitenkaas. Dat maakt het de perfecte hartige bonbon. Als een ware pattisier sprenkel jij er de gouden rozemarijn over.
Aan de slag
Schil de pastinaak en schaaf in de lengte in dunne plakken met een dunschiller. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen en hak fijn.
Meng de op kamertemperatuur gekomen geitenkaas met ½ el citroensap en 1 tl citroenrasp (per 6 stuks), de hazelnoten, gedroogde dragon, peper en eventueel zout. Blancheer de pastinaak 10 sec. in kokend water. Giet af, laat uitlekken, dep droog met keukenpapier.
Leg in het kopje een stuk vershoudfolie. Bedek bodem en zijkanten van de kopjes met de plakken pastinaak. Laat ze iets overlappen en overhangen. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Vouw de pastinaak over de vulling, zodat alles bedekt is. Snijd overtollige stukjes pastinaak eraf. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht.
Spuit de rozemarijn goud met de goudspray en snijd in gelijke stukken. Verwijder de folie van de pastinaakbonbons en verdeel over een schaal. Garneer met een stukje gouden rozemarijn. Bestrooi met de rest van het citroenrasp.
Geitenkaasbonbon met hazelnoot en gouden rozemarijn
Aan deze bonbons komt geen chocolade te pas, wel geitenkaas. Dat maakt het de perfecte hartige bonbon. Als een ware pattisier sprenkel jij er de gouden rozemarijn over.
voorgerecht
null porties
150 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en schaaf in de lengte in dunne plakken met een dunschiller. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen en hak fijn.
Meng de op kamertemperatuur gekomen geitenkaas met ½ el citroensap en 1 tl citroenrasp (per 6 stuks), de hazelnoten, gedroogde dragon, peper en eventueel zout. Blancheer de pastinaak 10 sec. in kokend water. Giet af, laat uitlekken, dep droog met keukenpapier.
Leg in het kopje een stuk vershoudfolie. Bedek bodem en zijkanten van de kopjes met de plakken pastinaak. Laat ze iets overlappen en overhangen. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Vouw de pastinaak over de vulling, zodat alles bedekt is. Snijd overtollige stukjes pastinaak eraf. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht.
Spuit de rozemarijn goud met de goudspray en snijd in gelijke stukken. Verwijder de folie van de pastinaakbonbons en verdeel over een schaal. Garneer met een stukje gouden rozemarijn. Bestrooi met de rest van het citroenrasp.
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pastinaken
1 citroen
50 g hazelnoten
125 g geitenkaas schijfjes
½ tl gedroogde dragon
1 takje rozemarijn
1 flesje gold glitterspray
Dit heb je nodig
dunschiller
vershoudfolie
kopje