Gekruide côte de boeuf met 'Vietnamese' salsa
Helemaal uitpakken deze kerst? Met de klassieke côte de boeuf maak je zéker indruk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Bestrooi de côte de boeuf rondom met de 5 spicekruiden en wat zout. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in ca. 15 min. rondom goudbruin. Begin op de rand vet, zodat dit kan smelten in de pan en je het vlees erin kunt bakken.
Neem het vlees uit de pan en leg het in de grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare). Braad het vlees in de oven ca. 40 min. of tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
Verhoog ondertussen de oventemperatuur naar 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
Maak de salsa. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van 1 limoen (per 4 personen) en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember en snijd de koriander en muntblaadjes fijn. Meng de komkommer, ui, gember, het limoenrasp, 3 el limoensap (per 4 personen), de helft van de koriander en de helft van de munt met de vissaus en suiker tot een salsa.
Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het stokbrood en het vlees in plakjes. Bestrooi het vlees met de rest van de munt en koriander. Serveer de limoenpartjes en salsa apart erbij.
Gekruide côte de boeuf met Vietnamese salsa
Instructievideo - 00:43 min.
Gekruide côte de boeuf met 'Vietnamese' salsa
Helemaal uitpakken deze kerst? Met de klassieke côte de boeuf maak je zéker indruk.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Bestrooi de côte de boeuf rondom met de 5 spicekruiden en wat zout. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in ca. 15 min. rondom goudbruin. Begin op de rand vet, zodat dit kan smelten in de pan en je het vlees erin kunt bakken.
Neem het vlees uit de pan en leg het in de grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare). Braad het vlees in de oven ca. 40 min. of tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
Verhoog ondertussen de oventemperatuur naar 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
Maak de salsa. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van 1 limoen (per 4 personen) en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember en snijd de koriander en muntblaadjes fijn. Meng de komkommer, ui, gember, het limoenrasp, 3 el limoensap (per 4 personen), de helft van de koriander en de helft van de munt met de vissaus en suiker tot een salsa.
Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het stokbrood en het vlees in plakjes. Bestrooi het vlees met de rest van de munt en koriander. Serveer de limoenpartjes en salsa apart erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg côte de boeuf
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice
1 robuust stokbrood wit
6 snoepkomkommers
1 rode ui
2 limoenen
2 cm verse gember
7½ verse koriander
7½ g verse munt
1 el vissaus
½ tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
grote ovenschaal
vleesthermometer