Vegashoarma met komkommersalade & flatbreads
bewaar
bewaar

Vegashoarma met komkommersalade & flatbreads

Shoarma zonder vlees? Dat kan! De tomaten-uiensalsa en paprika smaken er hartstikke lekker bij.

15 min. bereiden / 3 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de komkommers in blokjes en de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helften uit. Meng de komkommer met de munt, 1 tl citroenrasp en 1 el –sap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snipper de uien en meng met de tomato frito en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten en shoarma 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.

Besmeer de flatbreads met de tomaten-uiensalsa en verdeel het shoarmamengsel, de paprikaringen en komkommer-salade erover. Serveer de yoghurt erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegashoarma met komkommersalade & flatbreads

Shoarma zonder vlees? Dat kan! De tomaten-uiensalsa en paprika smaken er hartstikke lekker bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig