Vegastoof met gele paprika, broccoli & basmatirijst
bewaar
bewaar

Vegastoof met gele paprika, broccoli & basmatirijst

Een smakelijk potje zonder vlees, met smaakmakers als karwijzaad.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Verhit de olie in de hapjespan of braadpan en bak de ui, het karwijzaad en de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

Voeg de paprika samen met de gerookte-paprikapoeder, passata en het water toe aan de kipstuckjes en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook ondertussen de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de rijst, broccoli en stoof over de borden en schep op elk bord 1 el yoghurt over de stoof.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
bereidingstipJe kunt de stoof al 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegastoof met gele paprika, broccoli & basmatirijst

Een smakelijk potje zonder vlees, met smaakmakers als karwijzaad.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig