Vegastoof met gele paprika, broccoli & basmatirijst
Een smakelijk potje zonder vlees, met smaakmakers als karwijzaad.
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in de hapjespan of braadpan en bak de ui, het karwijzaad en de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Voeg de paprika samen met de gerookte-paprikapoeder, passata en het water toe aan de kipstuckjes en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de rijst, broccoli en stoof over de borden en schep op elk bord 1 el yoghurt over de stoof.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Vegastoof met gele paprika, broccoli & basmatirijst
Een smakelijk potje zonder vlees, met smaakmakers als karwijzaad.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in de hapjespan of braadpan en bak de ui, het karwijzaad en de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Voeg de paprika samen met de gerookte-paprikapoeder, passata en het water toe aan de kipstuckjes en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de rijst, broccoli en stoof over de borden en schep op elk bord 1 el yoghurt over de stoof.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1½ tl karwijzaad
300 g vegetarische kipstuckjes
2 gele paprika's
1 tl gerookte paprikapoeder
500 g passata di pomodoro
200 ml kraanwater
300 g basmatirijst
1 stronk broccoli
150 ml Griekse stijl yoghurt
Dit heb je nodig
braadpan
hapjespan