Romige knolselderijsoep met champignons
Zo'n swirl van kruidenolie geeft de romige soep nét dat beetje extra.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Romige knolselderijsoep met champignons
Zo'n swirl van kruidenolie geeft de romige soep nét dat beetje extra.
voorgerecht
null personen
280 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg knolselderij
7 el traditionele olijfolie
485 ml Maggi basis voor soep groente
1 l kraanwater
400 g kastanjechampignons
30 g pijnboompitten
20 g rucola
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker