Knolselderijsoep met paddenstoelen
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1.5 cm dik. Snijd de plakken in blokjes van 1.5 cm. Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de kookroom, het water en het bouillontablet toe en roer door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes doorkoken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de selderij fijn. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel de soep over 4 kommen. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met de selderij.
Knolselderijsoep met paddenstoelen
voorgerecht
null personen
190 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1.5 cm dik. Snijd de plakken in blokjes van 1.5 cm. Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de kookroom, het water en het bouillontablet toe en roer door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes doorkoken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de selderij fijn. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel de soep over 4 kommen. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ knolselderij
250 g kastanjechampignons
2 middelgrote uien
4 el zonnebloemolie
200 ml kookroom
750 ml kokend water
1½ kippenbouillontablet
20 g verse selderij
Dit heb je nodig
staafmixer